HOME > Werkfolder > Dunne staart verhelpen en voorkomen
Volg ons op twitter Word een fan op Facebook Volg ons op linkedin
HomeStel een VraagSitemapDocumentatieaanvraagZoekenStel in als favoriet
 Terug  Print deze pagina
LOGIN  
Username
Password
 
Nederlands English Deutsch
De Paardenkapper
Dunne staart verhelpen en voorkomen
Een dunne staart bij een paard is niet altijd te voorkomen of direct zelf te verhelpen en welke reden ook bestaat, een dunne staart is niet representatief voor (het welzijn van) je paard.
 
Er kunnen veel oorzaken de reden zijn van een dunne staart of beschadigde staart bij een paard. Knabbelen door een veulen of geit, een ongeval of mishandeling, schuren, maar bijvoorbeeld ook omdat een paard van nature een dunne staart heeft.
 
Voorkomen van een dunne staart, beschadigde staart of dunne manen, is vaak lastig, omdat je eerst vast moet stellen waardoor het probleem is ontstaan. En daarmee heb je nog niet direct een oplossing voor een dunne staart, en daarin is door je zelf ook niet altijd meteen te voorzien.
 
Maar toch, als eigenaar, verzorger, hengstenhouder of handelaar zie je een paard nou eenmaal het liefst met een mooie, volle staart, volle lange manen en maantop en ook je paard voelt zich hier prettiger bij. Natuurlijk willen we je hier graag bij helpen, en dat doen we op verschillende manieren:
  • Download de gids “Haarverlies bij paarden” waarin we toelichten hoe je kunt vaststellen wat het probleem is, hoe het is veroorzaakt en belangrijker, hoe je dit zelf kunt oplossen en voorkomen. 
      
  • Leg je probleem of vraag direct aan ons voor door telefonisch contact op te nemen of je vraag aan ons te stellen via de website
      
  • Daarbij geven we via ons blog veel informatie die je kunnen helpen bij allerlei aspecten die te maken hebben met je paard, gezondheid van je paard en natuurlijk haarproblemen bij je paard en de verzorging ervan. 

Ga naar ons blog

Inzetmanen/toupet
Inzetmanen/toupet worden op elke gewenste lengte en kleur vervaardigd
lees meer...
Inzetstaart/toupet
Een staarttoupet wordt gemaakt in de door u gevraagde kleur, lengte en volheid.
lees meer...